Terapi Tonje Dybsland Berge

Individualterapi med voksne

De fleste av oss opplever vanskelige perioder i løpet av livet. Da kan det være avgjørende å ha venner eller familie å kunne dele følelser og tanker med. Av ulike grunner er ikke dette alltid like lett eller mulig, og da kan det være riktig å kontakte en profesjonell og nøytral person, utenfor nærmeste nettverk.
Jeg har lang erfaring med å jobbe med en rekke ulike problemstillinger.
Om du har spørsmål kan du sjekke fanen vanlige spørsmål eller ta kontakt med meg.

Parterapi Ekteskapsrådgivning Psykologspesialist Tonje Dybsland Berge

Parterapi / ekteskapsrådgivning

Behovet for trygg kontakt med andre er et grunnleggende menneskelig behov. Uheldige mønstre og onde sirkler kan skape og forsterke vonde følelser og utrygghet hos begge parter. Jeg vil gjerne hjelpe dere å bryte den skadelige dynamikken, og bidra til at dere finner tilbake til trygg kontakt og nærhet.

Foreldreveiledning Psykologspesialist Tonje Dybsland Berge

Foreldreveiledning

Foreldreveiledning egner seg for foreldre med barn som strever, har opplevd noe vanskelig, og/eller viser problematisk atferd. Målet er å hjelpe foreldre og andre omsorgsgivere å bli enda bedre i omsorgsrollen, blant annet ved å forstå barnet bedre og møte barnets følelser og uttrykk på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Ketaminassistert terapi

I ketaminassistert terapi kombineres samtaleterapi med den raske og effektive virkningen av ketaminbehandling, for er en helhetlig tilnærming med mål om varig positiv endring.
Les mer om ketaminbehandling her.

Familieterapi Psykologspesialist Tonje Dybsland Berge

Familieterapi

I familieterapi kan du får hjelp til å løse problemer du opplever sammen med de som ofte er de aller viktigste for deg; familien og andre nære personer. Dette er et tilbud hvor flere i en familie får hjelp samtidig, både hver for seg og sammen. Utgangspunktet er at alle i større eller mindre grad blir påvirket hvis ett eller flere familiemedlemmer har et problem, og at alle kan ha viktige innspill på hvordan en eller flere kan få det bedre. Familieterapi gir en familie mulighet til å snakke sammen med en profesjonell og nøytral terapeut.

Terapi online Psykologspesialist Tonje Dybsland Berge

Videokonsultasjon

Jeg tilbyr videoterapi for alle som ønsker det, gjennom løsningen Whereby. Dette er en løsning med høy datasikkerhet og som lar oss gjennomføre trygge samtaler.

Veiledning Psykologspesialist Tonje Dybsland Berge

Veiledning

Jeg tilbyr også veiledning for helsepersonell. NPF godkjenner meg som veileder for psykologer i spesialisering på voksenfeltet. For de som ønsker det har jeg også spesialkompetanse på emosjonsfokusert terapi og sensorimotorisk psykoterapi.

Gruppeterapi Psykologspesialist Tonje Dybsland Berge

Grupper

Integrasjonsgruppe ved samtidig Ketaminbehandling

Ketaminbehandling blir mer virksomt og endringene mer langvarige med forberedende samtale og integreringssamtaler i etterkant av behandlingene. Mange får sjelsettende opplevelser under ketaminbehandling. I integrasjonsgruppen får du anledning til å dele og utveksle erfaringer med likesinnede. I gruppen har vi et helhetlig fokus på fysiske, emosjonelle, relasjonelle, åndelige og mentale aspekter av det å være menneske.

ADHD-utegruppe

Denne gruppen starter i mai og går frem til og med septembert, med pause i juli. Hver samling foregår ute i naturen, da det å være i naturen i minst tre timer har svært gode effekter på regulering og eksekutivfungering i seg selv. Du trenger ikke å ha fått diagnosen ADHD eller ADD for å få delta i gruppen, det er nok at du kjenner deg igjen/mener at du har denne type hjerne. Tema for samlingene kan bli justert for hver gang og i tråd med gruppemedlemmenes ønsker. Foreløpige tema er som følger:

mai: Hva er "ADHD", og hvem er du?

mai: En balansert ADHD-hjerne

juni: Regulering av konsentrasjon og oppmerksomhet

juni: Regulering av følelser & håndtering av indre uro.

juni: Håndtering av- og forebygging av utbrenthet og depresjon

aug: Igangsettingsvansker og prokastinering (utsettelse av oppgaver til siste sekund)

aug: Organisering og prioritering

aug: Bekymring, tankekjør og negative grublerier

sept.: Impulsivitet og hyperaktivitet

sept: Grenser (inkludert hvordan være avgrenset)

sept: Hvordan oppdra barn som ikke er nevrotypiske?

  • Mestring av traumesymptomer

    Gruppen har form av undervisning og praktiske øvelser for å håndtere reaksjoner etter traumer på en mer hensiktsmessig måte. Vi tar utgangspunkt i boken “Tilbake til Nåtid” fra Modum bad, samt øvelser fra Sensorimotorisk terapi. På kurset deler man ikke personlige traume-erfaringer, men man kan gjerne dele symptomer/plager og/eller hvordan man mestrer. Fokuset for akkurat denne gruppen er fokus på her-og-nå, og hvordan bruke strategier og øvelser for å mestre hverdagen. Dette er et svært viktig første steg i å komme seg etter traumatiske hendelser (fase 1 i traumebehandling). Når det er lettere å være tilstede her og nå, og ikke stadig falle tilbake til det som var, og/eller være i konstant beredskap som om det når som helst skal skje igjen- da er man mye bedre rustet til videre individuell traumebehandling om man ønsker dette.

    Gruppen går over 10 ganger, med opp til 6 deltakere. Hver gruppesamling varer i 2x45 minutter. Hver samling koster kr 1100,-. 50% rabatt på første samling.

Kurs og foredrag

Ta gjerne kontakt dersom du/bedriften din ønsker et skreddersydd kurs, foredrag eller en workshop.

Sakkyndige oppdrag

Ta gjerne kontakt for slike forespørsler, jeg har erfaring fra sakkyndige og fagkyndige oppdrag.